Schulden oplossen

Image

Heeft. U schulden? Schroom dan niet  om ondersteuning te vragen om uw problemen op te lossen.

Neem zo snel mogelijk contact op met de gemeente of met Stichting Welzijn Westerwolde. Dit geldt voor alle inwoners en ondernemers in de  gemeente Westerwolde.

Schulden zijn lang niet altijd "eigen schuld dikke bult" zoals het in de volksmond heet, omdat het overgrote deel van de mensen komen in de problemen door ziekte, scheiding, verlies van werk of faillisement, Ook de mensen die een luxe leventje leiden kunnen van de ene dag op de andere in de financiele problemen komen. 

Wanneer moet u hulp vragen? het beste direct , als u bijvoorbeeld een maand huur, ziektekosten, het energiebedrijf, verzekeringen of een van de andere vaste lasten een maand niet  kunt betalen dan betekend dat dat u deze de volgende maand 2 x zou moeten betalen iets wat meestal niet lukt omdat u niet zonder reden de rekening niet kon betalen. Om te voorkomen dat u in deze situatie tercht komt, neem dan  contact op met de gemeente of St Welzijn Westerwolde.

 

De Adviesraad Sociaal Domein Westerwolde zet zich in om de gemeente te adviseren (gevraagd en ongevraagd) om de gestelde, vaak wettelijke, regels en doelen te bereiken

Hieronder vindt u diverse links naar de onderwerpen van de gemeente en organisaties die voor u van belang kunnen zijn.

GEMEENTE WESTERWOLDE

Schuldhulpverlening Ondernemers

https://www.westerwolde.nl/schuldhulpverlening-voor-ondernemers

https://www.westerwolde.nl/problemen-met-de-kinderopvangtoeslag

Hulp energiecrisis

 

INFORMATIEF.

Campagne moet Oost Groningse jongeren uit de schulden te houden.